Friday, June 5, 2009

New Balance Pacesetter 15km

salam.. aduh, ikutkan cerita ni dah basi dah.. yelah mana taknya, larian ni 17 may 09 yg lepas, & aku baru nak update blog. sibuk sgt dgn training kayak b4 ni. xdapat nak online n duk depan laptop sambil menulis blog. so, skrg ni dah ada masa & mood nak menulis baik tulis skrg. 

larian NB pacesetters ni masa aku dlm latihan pusat kayak (wakil UiTM utk game MASUM). masa ni dah risau gler dah sbb rasanya xcukup training lari. yelah hari2 turun kayak n buat weight training sikit. tp alhamdulillah, sejak coach kayak dtg dr sabah, kami punye training more to fitness, xde weight training langsung. training kayak pagi n petang, n b4 trun kayak tu kami jogging lebih kurang 2.5km.. so, walaupun xdpt training lari dgn betul n cukup, tp sekurang2nya ada jugak persediaan dari segi fitness..
target aku utk larian ni 1jam20min, tp memandangkan aku xde training lebih 5km pun so aku rasa target tu benda yg x realistik. so, aku ubah kepada 1jam 30min. sbb aku xnak injured, larian ni ahad, isnin kan kne trun training kayak plak.
untuk larian ni, klu xsilap lebih kurang 9org jer members URC yang join, sbb ni masa cuti sem. tp yg mengikutnya ada 9 org gak.. ramai ar skit.. huhu..
so, sampai2 kami solat subuh dulu. n then baru g kat tapak start race. bergambar sikit2 then warming up, stretching, n ready to start..

so, aku pun berdoa lah supaya dapat habiskan larian ni dgn selamat tanpa injuries. start je larian ni aku xterburu2 nak laju sbb aku tau kemampuan aku x setanding masa larian amal seri sinar dulu. skarang ni mmg fitness cukup n better tp kaki plak x ready utk kne impact yg berterusan sejauh 15km. time starting aku lari dgn nas n fizi n farid. naz xtau mana... then berpisah, aku n nas lari fizi dah ke depan, farid ke belakang n nas plak mule membuka langkah. aku tertinggal n just maintain pace. tp lepas 20min aku jumpe nas, then fizi pun.. fizi ni injured, sbb tu die perlahan, klu x, hilang ntah kemana... 
masa dah 1jam, aku dah macam xlarat nak lari.. lagi2 jumpe itu berlambak punye bukit baek kat bukit tunku punye area. haram tul!! tp aku just xnak stop, sbb bler dah stop die akan lagi malas nak start balik, itu ape yg aku rasa lah.. tp setelah ku pendam je rasa nak berenti berlari tu jauh dlm hati, habis jugak bukit2 yg kurang sopan tu (menguji tahap pernafasan tatkala pelari2 keletihan macam nak mati) haha...



elok je smpi kat area nak masuk lake gardens tu aku tgk stopwatch, baru 1jam 16min.. perh!! time ni aku bersemangat gler2 nak hbskan below 1jam20min, aku increase speed sikit (tak byk mana pun). sbb sptutnya lagi 1 or 2min dah leh sampai.. tp, apekan daya, diorang ubah laluan, dari pintu dpn tu bukannye trus smpi tmpt finish, tp kne pusing ke tepi n then pusing satu tasik baru lah sampai... siot tullllll!!! aku dah pancit tahap ape dah time ni sbb dah start lari laju dari junction ke lake gardens. time ni, mmg slow umpama kura2 lumba dgn kuda ja aku rasa.. hahah! penat2 je potong org sebelum ni. tp kne potong balik.. :p
tp alhamdulillah, aku finished this race at 1hr 20mins ++secs.. walaupun target aku below 1hr20min, tp ni pun dah memadai... dgn xcukup training running nye lagi..

tp, hr isnin, kaki rasa sakit2 skit kat betis.. huhu.. but still, kne jogging gak b4 trun training kayak hari isnin ni.. lagi dahsyat bler hari selasa.. hahah! makin sakit.. masuk rabu dah mule hilang... gler tul.. pengalaman2...



1hr 20min....


cute medal... hahah


nas, farid, kamal, me, ecah...


some of the members..


with my bestfriend.. die x lari pun.. :p

4 comments:

adek dush said...

1:20...laju 2 beb...
kalau cukup training kompom lg laju...
btw congrats bro...menang kayak...

aku kaki LARI said...

wah..
tahniah bro..

makin hebat skrang..bgu2..
gud luck!

zuddin said...

tq.. tp tu lah, after larian je, esknya kaki mesti ada rasa sakit2 sikit... awat eh?? xcukup training lari ke??

pJarT_FiZa said...

waaa...
best2..
xckup training for running pon still bole keep up..
congrats!!!
bangge plak den..hehe