Thursday, November 26, 2009

Kayak lagi...

Hai.. sekarang nih dah dalam cuti semester, tapi lepas start je cuti hari tu dah ada Sesi Pemilihan MASUM 2010 utk UiTM. So, dah kena pergi UiTM untuk ni. Program ni bermula dari 18 nov sampai 21 nov 2009. On the 1st day, dah ada bleep test. Just imagine, 5 minggu dah stop running, mcm mana nak ada fitness untuk bleep test nih. Haha! Mmg kantoi ar camni. Daripada 21 level, aku just dapat buat sampai level 9 jer, but dah dekat nak masuk level 10. Whoa! Pancit worr.. then the next day baru lah bermula kayak. Our coach dari sabah turun, En. Fauzi. Tapi, ape kan daya, player dari Sabah dan Sarawak x dapat dating, jadi ann dan jennissa xdapat join kami dalam program nih. Sebabkan dah lama x running nih, stamina pun out, masa ni nak sprint kayak pun out of breath. Tenaga pun x sehebat dulu. Yelah, dah tinggalkan running. Then hari kedua ada lah rasa sakit-sakit badan. Hehe.. normal.. lepas je training stroke and stamina untuk kayak, our coach suruh aku belajar balance kayak K. kayak standard olimpik. Huhu mmg susah gler. But slowly aku dapat ler nak balance. Thanks to coach cuz ajar sculling and tapping bler nak terjatuh dari kayak K ni. So, dah boleh lah kurangkan jatuh. Lagi satu benda penting yang mempengaruh aku dpt balance kayak ni sebab aku pergi join belajar kayak polo ngan star polo. Time belajar kayak polo ni lah belajar tap untuk defensive, belajar scul, belajar rolling.. hehe mmg best. Tapi untuk main game polo nih sendiri aku xde confident lagi. Insyallah game kenu kebangsaan nnt kami akan buat dragon boat team. Yep, perahu naga! Sbb, aku xyakin untuk bg performance yang baik dlm game polo. So, ada member hari tu cakap pasal nak join dragon boat uitm, ape lagi, jom ar buat pasukan dragon boat UiTM. Hm, training utk dragon boat nih maybe minggu kedua December ni. Kejap je lagi. Haha xde cuti..

Lepas habis program kayak ni (21nov2009), keesokannya, pergi Johor pulak, ada explore race yang dianjurkan oleh UTHM. Malaysian University Explore Race. Dari 23nov – 25nov. ceritanya akan diceritakan kemudian.

Sayang betul lah rasanya, program sesi pemilihan MASUM 2010 nih xde banyak gambar. Rugi..rugi..

2 comments:

sick said...

pack r ko nye activity... bukan nak ajak.

zuddin said...

alaa bro.. kau pun byk gak aktiviti kan.. jumping lagi, cycling lagi..
:)